Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Minami Budokai
Minami Budokai är en ideell förening baserad i Haninge, söder om Stockholm. Vi bedriver verksamhet för vuxna, ungdomar samt barn från 7 års ålder. Vi sysslar med kampkonst i form av Jujitsu, Kyokushin Karate, Kali de Mano , Yamaue Aiki Jutsu ock Kick Boxnig med inriktning i självförsvar och motion. Vi bedriver verksamhet sju dagar i veckan i Vega och Ribby dojos. 
Max åtta personer tillåtna vid sammankomster…
2020-11-19 16:28

Styrelsen har tillsammans med alla instruktörer under onsdagskvällen den 18 november diskuterat den nya skärpningen av Covid-19 restriktionerna.


Respektive huvudtränare i Minami Budokai kommer erbjuda träning för max åtta personer i en Dojo inom respektive stil vid ordinarie träningstillfälle med stor försiktighet och avstånd.


Följ respektive huvudtränares instruktioner för respektive stil för vilka som tränar under vilket träningstillfälle. Eventuella frågor tas direkt med din huvudtränare.


Respektive huvudtränare för respektive stil kommer även filma träningsvideos för medlemmar som väljer att stanna hemma.


Vi respektera våra medlemmar som eventuellt väljer att stanna hemma, men ta del av träningsvideos och försök att hålla igång med din träning även om du inte kan vara på plats.


Vi kommer även framöver att be alla föräldrar att hämta och lämna sina barn vid huvudingången och inte stanna kvar i byggnaden under träning.

 

Styrelsen har tillsammans med alla instruktörer även beslutat att ställa in alla graderingar i december månad och vi återkommer i början av 2021 med nya riktlinjer kring graderingar.


Det blir tidigast i slutet av januari 2021 som vi kan återuppta möjligheten till gradering. Allt beror självklart på hur Covid-19 utvecklingen ser ut.

 

Om du eller någon i din närhet är sjuk så skall du självklart avstå träningen.

 

Generella råd:

 • Den som är sjuk, även med milda symtomer, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Insjuknar man under aktivitet ska man gå hem direkt
 • Byt om hemma före och efter aktiviteterna
 • Tvätta händerna och använd handsprit för god handhygien

 

/Styrelsen och instruktörerna i Minami Budokai

Fortsatt möjlighet till träning
2020-11-02 10:43

Styrelsen har tillsammans med alla instruktörer under söndagen 1 november diskuterat frågan om Covid-19 risker i samband med träning.


Minami Budokai kommer ge möjlighet till fortsatt träning inom alla stilar med stor försiktighet.


Vi kommer framöver att be alla föräldrar att hämta och lämna sina barn vid huvudingången och inte stanna kvar i byggnaden under träning. Huvudinstruktörerna kommer att utse tränare som hjälper till vid lämning och hämtning av barn vid huvudingången.


Om du eller någon i din närhet är sjuk så skall du självklart avstå träningen. Enligt enkäten som skickades ut var det ett fåtal personer som har haft Covid-19 i föreningen och vi vill att det fortsätter så. Det är vår allas ansvar att hjälpas åt att minimera Covid-19 risker i samband med träning.

 

Generella råd:

 • Den som är sjuk, även med milda symtomer, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Insjuknar man under aktivitet ska man gå hem direkt 
 • Byt om hemma före och efter aktiviteterna
 • Tvätta händerna och använd handsprit för god handhygien

 

/Styrelsen och instruktörerna i Minami Budokai
Påminnelser obetalda fakturor
2020-10-05 20:46
Osu och hej!

Idag kommer vi att skicka ut påminnelser avseende förfallna, obetalda fakturor.
Titta gärna en extra gång i din mejlkorg, både den vanliga och den för skräppost, så att du är säker på att du inte har fått en påminnelse. 

Om du har fått en påminnelse och är säker på att du har betalat så ber vi om ursäkt för det. 
Ibland blir det tyvärr fel vid registreringen. Mejla kassor@minami.se och meddela oss hur du betalade (swish, bankgiro, paypal), när (datum) samt om du angav fakturanummer eller märkte betalningen på något annat sätt. 
Då rättar vi till felet. 

Ytterligare fakturor kommer att förfalla under oktober; säkerställ gärna att du har betalat så slipper du få en påminnelse.

Har du några frågor angående medlems- och träningsavgifterna? Mejla kassor@minami.se.

Obs!
Om du inte betalar din medlems- och träningsavgift så kan du i värsta fall nekas att träna samt kommer att bli tvungen att lämna tillbaka alla armhävningar, slag, kast och sparkar du fått utföra under terminen. 

Vänligen 

Styrelsen genom kassör Mattias Öhdén 
Fakturering av medlems- och träningsavgifter
2020-08-20 13:40
Hej!
Från och med idag och framåt kommer befintliga medlemmar att börja faktureras för höstens medlems- och träningsavgift. Numera faktureras även medlemsavgiften halvårsvis med 100 kr för vuxna (de som fyllt 18 år vid faktureringstillfället) och 50 kr för barn/ungdomar (de som ännu inte fyllt 18 år).

Fakturan kommer i ett mejl. Har du nyligen bytt mejladress, passa på att meddela info@minami.se så att fakturan hamnar rätt. 

Har du inte kommit igång med träningen ännu men avser att börja?  
Skicka ett mejl till kassor@minami.se och meddela detta så att du kan registreras i träninsgruppen.

Nya medlemmar provtränar gratis under augusti och faktureras när de bestämmer sig för att fortsätta med träningen. Det gör de genom att registrera sig som medlem via formuläret under fliken "Medlemskap" på www.minami.se. 

Fakturan ska betalas 20 dagar från avsändandet.
Vid betalning av faktura, ange alltid det femsiffriga fakturanumret först eftersom det är endast den informationen som är viktigt vid betalningen. Annan information som anges vid betalningen läses ej. 

Vänligen 

Er tillgivne kassör

Mattias
Träningstider för hösttermin 2020
2020-08-14 15:15

Hösttermin 2020 startar nu från och med måndag 17 augusti för Jujitsu, Karate, Kali de Mano, Kickboxning, Yamaue Aiki Jutsu inom Minami Budokai.


Vi har samlat alla träningstider i en bild för att du skall få en överblick av alla träningstider vi har i Minami Vega Dojo för respektive träningstillfälle.


Minami Budokai har som mål att följa skolans terminstider för våra träningar!


Träningstiderna finns även högst upp på hemsidan om du navigerar in under respektive stil för:

 • Jujitsu
 • Karate
 • Kali de Mano
 • Kickboxning
 • Yamaue Aiki Jutsu

 

Välkomna önskar styrelsen och instruktörerna.

Informationsmöte 16 augusti kl. 12:00-13:00
2020-08-10 10:18
Hej!

Nu drar terminen igång igen och under augusti hälsa vi nya medlemmar välkomna.

Är du nyfiken på att veta mer så är du, gammal som ung, erfaren som nybörjare, välkommen till vårt informationsmöte. Under mötet berättar vi om de olika kampkonster vi tränar, hur vi tränar och när.

Mötet äger rum söndagen den 16 augusti klockan 12:00-13:00 i våra lokaler på adressen Nynäsvägen 3c (bredvid Mio möbler, entrén vid Hydropool).   

Nya medlemmar är välkomna till träningspassen från den 17 augusti.
Under augusti deltar du kostnadsfritt i vår träning om du inte tidigare tränat hos oss. 

Vänligen Minami Budokai
Glad sommar önskas alla medlemmar
2020-06-16 13:51
Vårterminen 2020
Det har varit en minst sagt märklig vår. 
I mitten av mars tog styrelsen beslutet - baserat på Riksidrottsförbundets, Budo- och Kampsportsförbundets och Folkhälsomyndighetens rekommendationer - att avbryta all träning. 
Ganska snart klarnade läget, nya rekommendationer presenterades, och i april drog träningen igång igen men i begränsad omfattning. 
Oron att alltför många skulle komma på passen visade sig vara obefogad. Tränarna har tagit ett stort ansvar genom att bland annat säkerställa att deltagare inte tränar med flera olika grupper samtidigt, de har genomfört utomhusträningar och tillsett att övningarna haft minimal kroppskontakt. Även ni medlemmar har tagit ett stort ansvar och vid minsta tecken på symptom av något slag har de ställt in sitt deltagande. 
Ett stort tack till alla som har sett till att få träningspassen att fungera. 
Än är inte allt som vanligt men vi räknar med att vi i augusti kan börja träna som vanligt igen.

Sommarträning
Eftersom vårterminen blivit begränsad så kommer vi att försöka att erbjuda sommarträningspass under juli och augusti för alla som är hemma. 
Respektive stil kommer att informera om detta före 1 juli.

RIBBY-dojon avvecklas
Från och med tisdagen den 8 juni har vi lämnat RIBBY-dojon.
För många av oss var det på ett sätt en sorgens dag. Vi är många som genom åren har svettats, skrattat, svurit och blödigt I RIBBY under åren. Den främsta anledningen till avvecklingen är att kommunen till sist bestämt att vi inte får ha dojon exklusivt. I så fall skulle vi behöva betala en ganska hög hyra. Då bestämde vi snabbt att flytta ut eftersom vi har dojon i VEGA. 
Nu kommer andra budoklubbar att få glädjen av att träna i RIBBY istället. 
Från och med nu kommer all träning att ske i VEGA. 

VEGA-dojon utvecklas
Arbetet med det nya omklädningsrummet är nästan klart. 
Det har varit en lång process men ibland är det bättre att skynda långsamt så att det blir bra. Och nu blir det väldigt bra. 
Omklädningsrummet är uppdelat i två delar, herrarnas och damernas, med två duschar i varje. Det kommer att finnas två toaletter.
Det är många som har varit inblandade men vi vill särskilt (i bokstavsordning) nämna Berra, Bugge, Gustav, Robin senpai och Tobbe sensei för deras insatser. 
Vi vill så klart också tacka vår sponsorer Malmstens Måleri och Färgsättning och XL Bygg Lebe Byggvaror i Trollbäcken. 
Kontakta dem/åk förbi vid nästa byggprojekt hemma - länkar till dem finns på hemsidan. 

Terminsstart hösten 2020
Schemat för terminen 2020 håller på att spikas. Det blir lite förändringar eftersom vi inte längre har RIBBY.
Så snart schemat är klart så kommer det att anslås på hemsidan minami.se. 

Terminen startar måndagen den 17 augusti
Söndagen den 16 augusti klockan 12:00-13:00 kommer vi att ha ett informationsmöte i VEGA för gamla och nya medlemmar.
Välkomna allihopa!

Till sist
Vi hoppas så klart att alla våra tidigare medlemmar vill träna med oss efter sommaren.
Om du av någon anledning inte tror att du kommer tillbaka, skicka ett meddelande till din tränare och/eller till info@minami.se så att vi vet. 


Glad sommar önskar styrelsen och tränarna 
(genom kassör Mattias Öhdén)

Etablering av omklädningsrum i Vega
2020-06-10 17:08

Byggnation av de nya omklädningsrummen i Vega pågår för fullt nu i form av arbete med vattenrör, avlopp, toalett, väggar och golv m.m.


När arbetet med omklädningsrummet är klart så har Minami Budokai full tillgång till faciliteter för att bedriva träning, tävling och läger i egna lokaler.


Som ett led i detta så har vi avvecklat all vår verksamhet i lokalen i Ribby sedan i måndags den 8 juni. Detta har varit en långsiktig plan från klubbens sida sedan länge att flytta all vår verksamhet till Vega.


Det finns många anledningar till det, bl.a. vill vi få ihop vår verksamhet till ett ställe, där vi kan mötas och utvecklas tillsammans mellan de olika stilarna till en stark förening.


Vi behöver också se över våra kostnader. Vi har haft förmånen att hålla till själva i lokalen i Ribby på kvällarna till en minimal kostnad i många år, vilket inte är fallet längre. Från och med i år så tar kommunen ut en full taxa för att hyra lokaler i deras regi.

 

/Dick Pettersson, Ordförande Minami Budokai

Information angående coronaviruset v.18-24
2020-04-27 13:28

Minami Budokai styrelse och instruktörer har veckovisa möten på söndagar där vi stämmer av det aktuella läget kring coronaviruset.


Styrelsen beslutar om anpassad träning även under vecka 18-19 för Jujitsu och Karate, där vi kommer att erbjuda våra medlemmar träning en gång i veckan antingen inomhus i Vega Dojo eller utomhus vid Rudan på alternativa dagar och tider.


Håll koll på hemsidan för respektive stil dvs. Jujitsu och Karate kommer att kommunicerar alternativa dagar och tider i separata inlägg.                      

Kickboxning, Kali de Mano och mindre grupper som har mindre antal personer kan fortsätta att träna enligt tidigare.


All träning måste vara anpassad dvs. att moment med närkontakt inte får förekomma och antalet deltagare inomhus får max vara 20st deltagare med tanke på smittspridning. Den tränande måste vara 100% frisk. Alla i den tränandes familj eller bostad ska vara 100% friska.

Detta kan med kort varsel ändras om förutsättningarna enligt Folkhälsomyndigheten ändras.

 

Folkhälsomyndighetens generella råd:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.

 • Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt

 • Det är viktigt för hälsan att fortsätta röra sig trots uppmaningen om social distansering. Fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas

 • Begränsa om möjligt antalet deltagare inomhus i aktiviteterna

 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället

 • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteterna

 • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien

 

Läs folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19, tryck på denna länk

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

 

/Styrelsen och instruktörerna i Minami Budokai

Nyheter från vår verksamhet
 
Platinumsponsor
Guldsponsor
Övriga