SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1-Dan Gradering i Jujitsu
2016-01-08 18:40
Lördagen den 30:e maj klarade Sempai Tobbe Björklund och Sempai Patrik Bergman 1-Dan gradering i Jujitsu!

Minami Budokai vill genom Renchi Håkan Ekenberg, Sensei Antonio Somma och våran speciellt inbjuden gästtränare Shihan Phil Blackburn uppmärksamma och gratulera Tobbe och Patrik för sina fantastiska träningar genom åren i klubben och för sin fenomenala gradering idag!

I sitt arbete med 1:a Dan-graderingen har de försökt hålla sig till en röd tråd där klubbens stil och tekniker är framträdande, men där de även har byggt vidare på dessa genom att hitta kontringar och varianter på Gendai Bushi No Michi grundteknikerna.

De har också byggt teknikserier som lyfter fram det som de anser är kännetecknade för dem och deras Jujitsu-kunskap. De har i många fall valt att göra teknikserier som visar att teknikerna fungerar oavsett storlek på träningskompisen, Uken.

Profilbeskrivning:

Torbjörn Björklund fyller 40år snart och har tränat Jujitsu sedan 2009 då hans son Emrik träffade Sensei Antonio Somma på Haningedagen. Det var Emrik som ville börja träna Jujitsu och Tobbe började 2 månader senare. Emrik har uppnått graden 1-kyu mon (brunt).

Att träna kampkonst är något Tobbe alltid har velat men inte riktigt har tagit sig för. Han har säkert sätt alla kampkonst filmer som finns och valde Jujitsu för att man tränar flera konststilar i ett. Tobbe tränar också Aiki Jutsu Yamaue, Kali de Mano och lite Kyokushin Karate. Tidigare har Tobbe varit en elitsatsande mountainbike cyklist i flera år.

Patrik Bergman är 44år och har också tränat Jujitsu sedan 2009. Patrik letade efter en budosport som han kunde utöva tillsammans med barnen Filippa Bergman 14år och Jacob Bergman 12år i Haninge-området och fastnade för Jujitsu.

Det som är roligt med Jujitsu och stilen Gendai Bushi No Michi är den varierande träningen i kombination med styrka, smidighet och att använda hjärnan. Patrik tränar också Aiki Jutsu Yamaue och Kali de Mano. Tidigare har Patrik sysslat med Judo, Aikido, hockey, fotboll och triathlon!

Både Tobbe och Patrik tycker att Minami Budokai är fantastisk bra klubb med bra instruktörer, roliga träningskompisar och hög kvalitet på träningarna!

Minami Budokai vill härmed tacka Tobbe och Patrik för deras engagemang, entusiasm och att de alltid ger sitt bästa på träningar och till träningskompisar samt till klubben. Ni är en fantastisk tillgång för klubben och vi önskar att ni fortsätter utvecklas samt utvecklar våra barn-, ungdom- och vuxenutövare i er roll som Sempai´s.

Ett stort Grattis och välförtjänt 1-Dan i Jujitsu och stilen Gendai Bushi No Michi!

Styrelsen och tränarna genom Dick Pettersson, Ordförande
 
Övriga