SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Minami Jujitsu

Vi tränar en egen stil av jujitsu kallad Gendai bushi no michi som betyder den föränderliga stilens väg. Vår form av Jujitsu är främst en form av motionsidrott, men teknikerna riktar sig till en kampform som bygger på självförsvar. 

 

Vår stormästare är Soke JK Yamaue, 10:e Dan.

 
Jujitsu-sektionen har idag ca 150 aktiva utövare, varav mer än hälften är barn. Åldersspridningen i klubben är mer än 50 år, och de träningsutövarna är uppdelade i grupper för barn, ungdomar och vuxna.
 
Innan du anmäler dig eller ditt barn till träningsgrupp, ska du ha varit i kontakt med huvudtränare Sensei Antonio Somma.
 
Vid nybörjarträning för barn så ska alltid en förälder till utövaren finnas tillgänglig i lokalen. Denna regel ska följas tills något annat informeras.
Nu går jujitsun på sommarlov!
2024-07-08 21:49

Förra onsdagens träning var den sista för sommaren! 


Vi tackar er för den här terminen och önskar er en härlig sommar.

 

Vi ses igen vid terminsstarten, den 19 augsti.

Renshi Håkan Ekenberg
2016-06-08 09:32

Håkan Linnarssons tankar kring budo i allmänhet och ju-jutsu i synnerhet, träning som sådan, budon i samhället och för mig eller dig som individer.


Jag som bloggar är graderad till svartbälte i Ju-jutsu, är aktiv som instruktör vid Jujitsuklubben Ronin i Göteborg.


Håkan Linnarsson i samtal med Håkan Ekenberg vid Soke Yamaue´s 70-års dag!

 

Namn: Håkan Ekenberg

Född: 1967

Började träna kampsport/budo: 1979

Huvudstil: Jujitsu, Gendai Bushi no Michi (4 dan)

Andra stilar: Ju-jutsu Kai (1 dan)

Något i kickboxning

Blått bälte i judo

 

Vad fick dig att börja träna?

Sport och påsklovsträning när jag var liten, du vet där man får prova på. Jag provade på judo när jag var sju. Sedan var det klippt!


Jag träna för en kille som hette Hasse Gauffin  han é död nu, men han var stor inom judo och aikido världen. Sedan träffade jag en lärare i skolan som tyckte jag hade jäkligt svårt att sitta still, det visade sig vara Björn Hornwall som tränade ju-jutsu kai.

Han sa att du åker med mig till träningslokalerna så under tiden jag skjutsar dig kör vi läxförhör. Du kan använda händer och fötter också, du behöver inte bara kasta folk. Det var 1979 tror jag.

 

Om du skall ge något ett råd när man just börjat eller funderar på att börja, vad skall man tänka på?

Var inte rädd! Ha inga krav, gå bara in och ha kul!

 

Vilket är ditt roligaste eller bästa budo ögonblick?

Det är några att välja mellan! Man kan jämföra minnen, dels när man var lite och åkte på läger, känslan när man träffade nytt folk och hade sjukt jä-la roligt (lovade att redigera bort svordomar) det är samma känsla när jag var 12 år och var grön eller blåbälte. Så är det samma känsla som nu här idag.


Jag har träffat några nya människor här idag. Det är samma känsla! Jag reser mycket över hela världen, det är svårt att bli förvånad eller glad över en ny stad, men varje gång jag kommer till ett läger träffar jag nytt folk. Det är nya minnen hela tiden.


Bland det bästa minnet av nya folk jag träffat är ert gäng från Göteborg (skratt) - Lika barn leka bäst. men vi utvecklar inte det 😊.


Naturligtvis kan jag inte låta bli att kommentera min resa till Japan med Soke Yamaue. En fantastisk upplevelse!

 

Har du någon favoritteknik? I så fall vilken?

Försvar mot slag och liknande, eller tekniker mot osotogare eller haragoshi, för den kan jag sätta från vilket väderstreck som helst!

 

Om du skulle beskriva budo med ett ord, vilket skulle det då vara?

Ofrånkomligt!

 

/Håkan Linnarsson Sensei, 1 dan

1-Dan Gradering i Jujitsu
2016-01-08 18:40
Lördagen den 30:e maj klarade Sempai Tobbe Björklund och Sempai Patrik Bergman 1-Dan gradering i Jujitsu!

Minami Budokai vill genom Renchi Håkan Ekenberg, Sensei Antonio Somma och våran speciellt inbjuden gästtränare Shihan Phil Blackburn uppmärksamma och gratulera Tobbe och Patrik för sina fantastiska träningar genom åren i klubben och för sin fenomenala gradering idag!

I sitt arbete med 1:a Dan-graderingen har de försökt hålla sig till en röd tråd där klubbens stil och tekniker är framträdande, men där de även har byggt vidare på dessa genom att hitta kontringar och varianter på Gendai Bushi No Michi grundteknikerna.

De har också byggt teknikserier som lyfter fram det som de anser är kännetecknade för dem och deras Jujitsu-kunskap. De har i många fall valt att göra teknikserier som visar att teknikerna fungerar oavsett storlek på träningskompisen, Uken.

Profilbeskrivning:

Torbjörn Björklund fyller 40år snart och har tränat Jujitsu sedan 2009 då hans son Emrik träffade Sensei Antonio Somma på Haningedagen. Det var Emrik som ville börja träna Jujitsu och Tobbe började 2 månader senare. Emrik har uppnått graden 1-kyu mon (brunt).

Att träna kampkonst är något Tobbe alltid har velat men inte riktigt har tagit sig för. Han har säkert sätt alla kampkonst filmer som finns och valde Jujitsu för att man tränar flera konststilar i ett. Tobbe tränar också Aiki Jutsu Yamaue, Kali de Mano och lite Kyokushin Karate. Tidigare har Tobbe varit en elitsatsande mountainbike cyklist i flera år.

Patrik Bergman är 44år och har också tränat Jujitsu sedan 2009. Patrik letade efter en budosport som han kunde utöva tillsammans med barnen Filippa Bergman 14år och Jacob Bergman 12år i Haninge-området och fastnade för Jujitsu.

Det som är roligt med Jujitsu och stilen Gendai Bushi No Michi är den varierande träningen i kombination med styrka, smidighet och att använda hjärnan. Patrik tränar också Aiki Jutsu Yamaue och Kali de Mano. Tidigare har Patrik sysslat med Judo, Aikido, hockey, fotboll och triathlon!

Både Tobbe och Patrik tycker att Minami Budokai är fantastisk bra klubb med bra instruktörer, roliga träningskompisar och hög kvalitet på träningarna!

Minami Budokai vill härmed tacka Tobbe och Patrik för deras engagemang, entusiasm och att de alltid ger sitt bästa på träningar och till träningskompisar samt till klubben. Ni är en fantastisk tillgång för klubben och vi önskar att ni fortsätter utvecklas samt utvecklar våra barn-, ungdom- och vuxenutövare i er roll som Sempai´s.

Ett stort Grattis och välförtjänt 1-Dan i Jujitsu och stilen Gendai Bushi No Michi!

Styrelsen och tränarna genom Dick Pettersson, Ordförande
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Minami Budokai, 03/05 12:55 
Minami Budokai, 21/01 13:02 
 
Övriga