SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Renshi Antonio Somma, 5Dan

Jag började med Jujitsu i slutet av år 2000. Jag tyckte om hur man ”kramades” på mattan och tyckte det passade mig utmärkt. Efter en lång erfarenhet inom styrketräning bestämde jag mig för att börja med kampkonst, framförallt genom min egen dotter som var på mattan före mig.

Min första tränare var Pekka P som då var klubbens huvudtränare. Han lärde mig mycket om Kyusho (nervpunkter) och handledstekniker.

Det bästa för mig var dessutom att ytterligare en annan kramgo kille började i klubben, som sedan dess har varit en mentor och träningspartner för mig; nämligen Renchi Håkan Ekenberg. Jag har under åren som gått fått äran att träffa många underbara personer som än idag är nära mig privat såsom i träningslivet.

Förutom Kaisho Jujitsu som var Minamis första stil (1 Kyu) har jag parallellt tränat Aikijutsu med Soke Yamaue

Mina ambitioner slutade inte bara här utan jag har även blivit en del av IBU. Tack vare Soke Yamaue träffar jag hela tiden fantastiska människor och får träna olika spännande kampsporter som har blivit en del av mig.

Tillsammans med Renchi Håkan och våra två duktiga Sensei´s Mikael Lörke och Michael Nylander har vi idag utvecklat en riktig bra och väl fungerande stil kallad Gendai Bushi No Michi.

Allt eftersom tiden gick styrde jag och Renchi Håkan mer och mer klubben och Minami Ryu blev till slut Minami Budokai.

Jag har nu fått äran att bli klubbens huvudtränare och tillsammans med Renchi Håkan som är stilansvarig, ser vi till att allt flyter som det ska.

Mina tränare är Soke Keido Yamaue (Mentor och vän) Håkan Ekenberg och Phil Blackburn.

Dessa fina människor är inte bara tränings mentorer men också fantastiska vänner.

 
För Kali de Mano mina tränare är Pangulong Guro Claes Johansson och Pangulong Guro Hans Johansson
 
5 Dan Jujitsu  Gendai Bushi No Michi 
2 Dan Yamaue Aiki Jutsu 
1 Kyu  Kaisho Jujitsu
 Kali de Mano  Stockholm 

Jag är stolt att vara del av Minami Budokai.

Gassho

Renshi Antonio Somma 
 
Övriga